Шампионът от Откритото първенство на САЩ - Доминик Тийм, използва официалния си сайт, за да коментира някои от своите колеги. Австриецът споредели по няколко изречения за десет звезди от елита на тениса, като сред тях бе и Григор Димитров. Световният №3 не говори само за играта, но и за неща извън корта, свързани с асовете.

Тийм шеговито сподели, че българинът е най-красивият играч в тура, като не пропуска да му го напомня всеки път, когато се срещнат.

Австриецът добавя, че стилът на Димитров е наслада за окото.

"Наистина го харесвам. За майтапа винаги му казвам, че е най-добре изглеждащият тенисист в света.

Григор харесва бляскавия живот, харесва своя стил и дори харесва модата. Начинът, по който играе тенис е естетичен и изключително елегантен. На корта някак напомня за Роджър Федерер", написа Тийм.

Естествено, най-голямо внимание бе отделено на Маестрото Федерер, което едва ли изненадва някого.

Тийм неведнъж е изразявал огромния си респект към швейцареца, когото вече изпревари в ранглистата.

"Неговият звезден статус по света е невероятен, още повече в САЩ.

Хората навсякъде го харесват, защото е изключителен човек. Той представлява идеята за суперзвезда. Като човек е много забавен и напълно отпуснат. В съблекалнята е напълно различен човек.

Когато бях юноша на 16 години получих шанс да тренирам с него за първи път, бях нервен и супер притеснен, едва удрях топката. Никога не съм си мислел, че един ден ще победя Роджър. Случи се през 2016. Въпреки че трябва да се каже, че той бе далеч от физически здрав в този рунд на осминафиналите. Имаше болки в гърба. Въпреки това беше специален ден за мен".

Тийм разказа за невероятната аура на Новак Джокович, която е усетил още при първата им среща преди 6 години в Китай.

Той също така изрази възхитата си от Рафаел Надал. Именно Тийм е смята за най-силния клей играч след Матадора. Освен голям шампион, Рафа бе описан като изключително приятен човек, с когото постоянно можеш да си говориш за футбол.

Друг любопитен коментар на Тийм бе свързан с може би най-противоречивия играч в тура - Ник Кирьос.

"Той е отличителен, не можеш да го замениш, напълно уникален! Тенисът трябва да е щастлив да има такъв човек. Този спорт не е виждал някой като него преди и може би никога няма да види. Хората или го мразят, или го обичат. Дълбоко в душата си той е много добър човек. Преди няколко години заедно открихме нощния живот на Акапулко, беше страхотно", сподели Тийм.