Доминик Тийм най-после застана в защита на Новак Джокович срещу критиките, които сърбинът отнесе за организирането на злощастно приключилите турнири от серията "Адриа Тур".

След мачове в Белград и хърватския град Задар положителен тест за коронавирус даде Григор Димитров, после самият Джокович и съпругата му, както и Виктор Троицки, Горан Иванишевич и т.н. Световният №3 Тийм игра в Белград и бе част от купона след двубоите в дискотека в сръбската столица.

"Новак и останалите не са извършили престъпление, нали? - запита Доминик в отговор на въпрос по темата в Берлин, където участва на турнир от вторник. - Разбирам критиките, но не прекалявайте. Фактът, че се направиха грешки в преценката около турнира, е неоспорим.

Но се стига до крайни оценки, а няма престъпления и престъпници. Надпреварата бе замислена с позитивни намерения за нас и за феновете."

Тийм коментира и критиките към Александър Зверев, който пък отиде на парти със стотици хора, когато трябваше да е под карантина като контактно лице след случая в Задар.

"И това вече е в минало време - каза световният №3. - Саша си е имал неговите причини да стори това. Както и да не дойде да играе тук, в Берлин. Някои мнения, особено такива от Австралия (визира Ник Кирьос, който не спря да критикува Зверев и Джокович - б.р.) са напълно излишни и не помагат."

В края на разговора с репортерите, Доминик сподели мнение и по друга гореща тема в тениса - US Open.

"Не съм сигурен какво ще се случи, всичко е неопределено и неясно - каза австриецът. - Знам, че се правят големи усилия да ни изолират там, да сме изцяло лишени от контакт с външния свят. Решението дали ще има турнир и в каква форма не е мое. А дали аз ще играя там, това още не съм решил."