Украинката Елина Свитолина спечели финалите на WTA в Сингапур.

Тя грабна трофея след победа над американката Слоун Стивънс с 3:6, 6:2, 6:2.

Това е най-големия трофей в кариерата на Свитолина, която изпраща годината с 4 титли.

Американката превъзхождаше в началото, сервираше отлично и удобно завършваше точките, като поведе 3-0 гейма.

Свитолина навреме намали грешките, заигра по-стабилно от основната линия и започна да разхожда опонентката си, с което я извади от комфортната ѝ зона. В шестия гейм украинката навакса изоставане от 0:40 и спечели подаването си за 2:4.

В седмата част Елина демонстрира изключително постоянство от форхенд и стигна до възможности да върне брейка, но Стивънс пое контрола и се измъкна - 5:2, а до края не изпусна инициативата - 6:3.

Свитолина проби за 3:1 във втория сет. В следващите два гейма никоя от двете не взе подаването си, така че авансът на световната №7 отново остана добър - 4:2. В края Свитолина проби отново, завършвайки частта от посрещане - 6:2.

Стивънс вече по-трудно намираше пробойни в играта на опонентката си, но и не опитваше нещо кой знае колко по-различно, залагайки на темпови разигравания и мощ. Това не се оказа печеливш подход и съперничката ѝ поведе с 2:0 гейма в третия сет.

Миналогодишната шампионка от US Open пропусна три възможности за рибрейк и изоставането ѝ стана 0:3. Стивънс върна пробив за 2:3, но това се оказа и последния гейм, който записа във финала - 2:6.

Снимка: Getty images/ Guliver photos