Росица Денчева спечели трето място при девойките до 14 години на турнира "Ориндж Боул" в Плантейшън, щата Флорида. Надпреварата се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 14 години.

На полуфиналите Денчева отстъпи драматично с 2:6, 6:4, 4:6 от Шанъм Лам от САЩ. Преди този мач Роси постигна пет поредни победа без да загуби сет.

Преди две седмици Росица Денчева стана шампионка на сингъл и вицешампионка по двойки на турнира "Еди Хер" в американския щат Флорида - състезание, което е едно от най-силните и престижни в света за възрастовите групи от 12 до 18 г.

Денчева участва на двата турнира като част от международните отбори на ITF - поредно голямо признание за младите български таланти и за работата с подрастващите на Българската федерация по тенис. Това е и изключителна възможност за младите ни тенисисти да пътуват и участват във висококачествени младежки турнири под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи са покрити от Фонда за развитие Grant Slam.