Трикратният шампион на "Уимбълдън" Борис Бекер бе освободен от затвор в Лондон, където в крайна сметка изкара само осем месеца от присъдата си. Сега 55-годишната германска легенда ще бъде депортиран от Великобритания, масово съобщават медиите на Острова.

Големият тенисист бе осъден на две години и половина затвор през април, след като бе признат за виновен по четири обвинения, включително финансови измами. Всъщност, обвиненията към Бум Бум Бекер бяха над 20, но той бе оправдан по по-голямата част от тях.

Първоначално се очакваше той да изтърпи половината си присъда в затвора, но се оказва, че защото живее от дълго време в страната, а няма британско поданство и е осъден на над 12 месеца задържане под стража, може да бъде депортиран и точно това ще се случи.

Бекер бе най-младият шампион в турнир от Големия шлем, печелейки "Уимбълдън" на 17-годишна възраст, но след това Майкъл Ченг счупи този негов рекорд

През 2017 година той обяви банкрут, като към онзи момент имаше задължения в размер на повече от 50 милиона евро.

Това далеч не е първи подобен проблем за някогашната първа ракета на Германия и №1 в света. През 2002 година той бе обвинен в укриване на данъци и други данъчни измами в родната си страна.

По-рано през годината той заяви, че е готов да понесе последствията за криминалните си деяние.

В кариерата си той има още три титли от Големия шлем - две от Australian Open и една от US Open.