Носителката на 18 титли на сингъл от Големия шлем Мартина Навратилова е победила рака. През януари тази година 66-годишната американка, която е родена в Чехословакия заяви, че е диагностицирана с рак на гърлото и рак на гърдата, а през месец март съобщи, че има добри новини и е в ремисия.

Сега бившата спортистка зарадва феновете си с новината, че последните изследвания от този месец са показали, че се е преборила с коварното заболяване и лечението е преминало успешно.

Навратилова има и 41 титли от турнирите от Шлема на двойки, като това я прави най-успешната тенисистка в Оупън ерата.

"След целодневни изследвания получих добрите новини. Благодаря на всички лекари, сестри и персонал, които ми помогнаха. Какво облекчение само! Чао, чао, рак!", написа легендата в социалната мрежа Twitter.

66-годишната Навратилова е родена в Прага, като до 1975 година се състезава за Чехословакия, а след това получава американско гражданство и представлява САЩ. Тя има общо 167 титли, което също е недостижим до момента рекорд.

Бившата №1 в света игра до 2006 година, когато се отказа в навечерието на своята 50-годишнина. Друг поставен от нея рекорд също все още остава недокоснат - тя е №1 по спечелени мачове с общо 1442, като има само 219 поражения, печелейки 86.8% от мачовете си.