Боб и Майк Брайън, които са най-успешната двойка в историята на мъжкия тенис, ще последват примера на Елина Свитолина и ще направят специален търг на предстоящия турнир в Индиън Уелс. Средствата от него американските легенди ще дарят за предоставяне на хуманитарна помощ на украинските бежанци.

Украинката, която е бивша №3 в света, вече заяви, че всички спечелени от нея пари на турнира в Монтерей (Мексико), както и на предстоящите такива в САЩ, ще бъдат дарени на армията на родната ѝ страна.

Близнаците Брайън имат рекордните 119 титли на двойки в професионалната си кариера, а освен това са и олимпийски шампиони от Лондон през 2012 година. Търгът им ще бъде под наслов “Ракети за бежанци” и на него ще се наддава за подписани тенис ракети от настоящи и бивши тенисисти.

 “Сърцата на всички ни са разбити от трагедията в Украйна. Децата трябва да са на детските площадки и тенис кортовете, а не в бомбоубежища и влакове, бягайки от домовете си. Светът на тениса е сплотено семейство и съм уверен, че когато стартираме търга на 8 март, ще имаме невероятна подкрепа от играчите”, каза Боб Брайън.

Двамата американци се отказаха през август 2020 година.