Кори Гоф вдигна шум около себе си, отстранявайки Винъс Уилямс на миналогодишния "Уимбълдън", за да достигне до четвъртия кръг на турнира на едва 15-годишна възраст. Тийнейджърката повтори силното си представяне и на Australian Open тази година, достигайки отново до четвъртия кръг, след като бе отпаднала в третия на US Open.

Гоф моментално се превърна в любимка на феновете и влезе в Топ 50 в ранглистата на WTA. Американката стана първата 15-годишна в челните петдесет от петнадесет години насам, но макар победите да са налице, всяка монета има и две страни. А в случая на Кори - другата такава е депресията.

"През целия си живот винаги съм била най-младата, която постига дадени неща. А това създаваше шумотевица, която аз не исках. Добавяше напрежение, че трябва да се справям добре и то веднага", разказва Гоф.

"Преди "Уимбълдън" преди две или три години, наистина не знаех какво искам. Винаги постигах резултатите. Това не беше проблем. Просто не се наслаждавах на това, което правя. Осъзнах, че трябва да играя за себе си, а не за другите", добавя тя, като става ясно, че говори за времето, в което е била на 13 или 14-годишна възраст.

"В продължение на близо година бях наистина депресирана. Това беше най-тежката ми година досега", казва още Гоф, която навърши 16 години на 13 март и споделя, че е преминала през това с много сълзи и разсъждаване, за да го преодолее по-силна отколкото преди. 

Тийнейджърката постоянно е сравнявана с Винъс и Серина Уилямс, но това не е нещо, което я прави щастлива. Смята, че е далеч от нивото им и че не е уважително за самите тях да бъдат сравнявани с някой, който тепърва изгрява на тенис сцената.