Стефан Цветков беше преизбран за председател на Българска федерация тенис с пълно единодушие от 53-ата делегати. Така шефът остава начело на спорта за още четири години, а това ще е четвъртият му мандат.

"Отговорността ни е много голяма - каза на изборното събрание Цветков. - Нека си пазим репутацията и да даваме пример. Бюджетът ни, който е над 60 процента от собствени средства - спонсорства, реклами, партньорства и лични средства, е с увеличение за 2020 година. Поставили сме си като приоритет стратегическа работа, срещи и дългосрочно развитие на регионите, както и продължаване грижата за младите. В този ред на мисли няма как да не отбележа, че през 2019-та имаме 15 таланти в топ 100 на Европа."

Делегатите и членовете чуха специални видеопослания от президента на ITF Дейвид Хагърти и вицепрезидента на ATP Tour Дейвид Мейси.

Ръководството на централата направи отчет за дейността през миналата 2019 година, бе приет нов треньорския съвет от 11 членове с председател Милко Милев и бе утвърден бюджетът от над 2,5 милиона лева за 2020 година.

През септември се задава петото издание на турнира "SOFIA OPEN" от категория ATP 250, с участието на Григор Димитров.

Стефан Цветков е роден на 20 април 1970 година в София. Играе в националния отбор за купа "Дейвис" през 1990 и 1991 година, преди да замине да учи в САЩ. От 1997 до 2000 година е капитан на България за купа "Дейвис", печели сребърни и бронзови медали от европейското отборно първенство през 1998 и 1999 година. Той е възпитаник на Университета в Минесота.

От 2004 година е заместник-председател на Българската федерация по тенис. През май 2008 година е избран за председател на тенис федерацията и за заместник-председател на БОК.

Цветков е член на Борда на директорите на Международната тенис федерация (ITF).