Американският тенисист Тенис Сандгрен бе отстранен от тенис турнир, след като неволно удари с топка съдия на линия, след като самият той претърпя удар в слабините.

Сандгрен, който е под номер 103 в ранглистата на ATP и беше водач на турнира ATP Челинджър в Кери, Северна Каролина, получи наказанието, след като подадена му топка от момче на линията го удари, когато се готвеше да сервира във втория гейм в мача си срещу Кристофър Юбанкс.

Тенис Сандгрен удари топката с ракетата си, тя рикошира в оградата и удари съдията на линията, което коства строгото наказание на американеца.

Видео повторенията не показват как топката удря съдията, но се вижда Сандгрен, който си стиска ръката със своя съперник, след като бе дисквалифициран.

Тенисистът написа в профила си в Туитър, че е бил отстранен, след като е ударил лайнсмена заради твърде силно подадена му топка от момче на линията, но поема отговорността за инцидента.

"За да бъда ясен, това стана заради моя грешка", написа той.

Инцидентът със Сандгрен е подобен на този с дисквалификацията на Новак Джокович на Откритото първенство на САЩ миналата година, когато сърбинът неволно удари съдия на линията по гърлото с топка.