Отменянето на тенис турнира в Индиън Уелс часове преди той да започне бе голям удар за играчите, които в момента са в дилема какви действия да предприемат.

Към момента най-големият проблем на тенисистите не са разходите, тъй като организаторите им осигуриха храна и хотел до 16 март.

Дилемата за тях е дали да се прибират по местата, където живеят или да останат в САЩ за Мастърса в Маями, който трябва да започне по програма на 23 март. Засега организаторите твърдят, че надпреварата ще се състои, но при бързо променящите се условия във времето на коронавирус това може да се промени.

Играчите настояват до 16 март да знаят каква ще е съдбата на турнира, за да избегнат излишни разходи по пребиваването си в САЩ.

Рафаел Надал е сред играчите, които се завърнаха в родината си и се спекулира, че той е решил да не играе в Маями, където още не е ставал шампион.

На играчите, които са останали в Индиън Уелс, им е позволено да тренират на кортовете без да бъдат притеснявани, но те искат да си изградят ясен п;ан за следващите две седмици.

Организаторите на Мастърса в Маями планират да отворят вратите си за играчите предварително, като им набавят подготвените храна, и места за нощуване и тренировки.

Това би осигурило спокойствието на някои от тенисистите, които няма да трябва да се харчат преди турнир, който евентуално да не се състои.

Надал е сред хората, които може да си позволи да напусне континента и да се завърне, но това не важи за по-ниско ранкираните играчи. Остава и въпроса колко ще е лесно влизането в САЩ при евентуална карантина, наложена от властите заради коронавируса.