Чехкинята Барбара Стрицова бе тенисистката, която отправи най-остри критики към Серина Уилямс след тазгодишния финал на US Open.

Тогава американката се замеси в огромен скандал със съдията Карлош Рамос, който я предупреди на два пъти заради поведението й, а след това й отне гейм.

Уилямс нарече испанеца "лъжец" и "крадец" по време на двубоя, който бе загубен с 0:2 сета.

Стрицова тогава заяви, че Серина не може да губи и е развалила финала за Осака, която спечели първата си титла от Големия шлем. Освен това е на мнение, че глобата от 17 хиляди долара не е достатъчна при такова провинение.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo

"Да твърдим, че Серина се бори за правата на жените е глупаво. Съдиите отсъждат еднакво независимо дали става дума за мъж или жена.

Серина е велик шампион, но не може да губи. Тя развали победата на Осака, тъй като всичко се въртеше около нея. Сестрите Уилямс не се интересуват от останалите. Говорят с една, две състезателки в тура и идват за мачовете с антуража и кучетата си. Това е индивидуален спорт, изборът е техен", заяви тогава Стрицова.

Чехкинята призна за множество смъртни заплахи от фенове на Серина.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Получих много съобщения от нейни фенове. Някои бяха жестоки и дори заплашиха да ме убият", призна Стрицова.

Това не е първият случай, в който 32-годишната чехкиня получава заплахи. В миналото тя си е имала работа и с хора, които залагат и не са доволни от резултатите й.

По ирония на съдбата за Стрицова предстоят двубои във финала на Фед Къп, където Чехия ще играе срещу САЩ. Серина Уилямс обаче няма да участва.