Бе изтеглен жребия за турнира от сериите Premier на WTA в Индиън Уелс, който ще се играе паралелно с мъжката надпревара.

Актуалната шампионка в американското градче Наоми Осака може да се изправи лице в лице с последния си кошмар - Кристина Младенович.

Японката ще очаква победителя измежду двубоя между французойката и китайката Сайсай Джън. Именно Младенович победи Осака в Дубай с 2:0 сета само преди две седмици, като това беше първи мач на японката като световна №1.

В четвъртината на Осака е още Каролин Возняцки, която в първия си мач ще играе срещу Ребека Петерсон (Швеция) или Екатерина Александрова (Русия).

Труден е жребият и за Серина Уилямс, под №10 в схемата, която също ще започне от втори кръг. Съперничка ще й е победителката в беларуската битка между Виктория Азаренка и Вера Лапко. В четвъртината на Серина още са Кики Бертенс (№7), Гарбине Мугуруса (№20) и Елиз Мертенс (№16).

Втората поставена Симона Халеп ще играе срещу Барбара Стрицова (Чехия) или квалификантка, а четвъртата поставена Слоун Стивънс ще излезе срещу Саша Викъри (САЩ) или също квалификантка.

Елина Свитолина (№6) ще има за съперник Йафан Ванг (Китай) или София Кенин (САЩ).

Най-интересният сблъсък във втори кръг е твърде вероятно да бъде между Петра Квитова и Винъс Уилямс. За целта американката трябва да се справи със съпротивата на Андреа Петкович (Германия).

Снимка: Официален сайт

Снимка: Официален сайт