Франсис Тиафо не скри разочарованието си след отпадането от Григор Димитров в третия кръг на "Уимбълдън".

Макар да е №10 в ранглистата и да бе в ролята на фаворит, американецът загуби тежко, с 2:6, 3:6, 2:6 от Григор, който трябва да признаем изигра един от най-силните си мачове в последните години.

Родният тенисист наистина бе перфектен на корта, а когато Димитров играе по този начин, малцина могат да се противопоставят, като Франсис Тиафо със сигурност не е от тях.

В знак на отчаяние американецът не спираше да отправя нецензурни думи. Те не бяха насочени конкретно към някого, но създаваха ужасно впечатление, а освен това в края на мача той изстреля една топка умишлено към публиката, получи предупреждение, а след мача демонстративно не се здрависа със съдията.

Със сигурност поведение, което е в сериозен разрез с тенис порядките, а след мача самият Тиафо разкри, че е играл сякаш е тенисист без нито една АТР точка, а не световният №10.

Той също така сподели, че по план е трябвало да има парти по случай влизането му в топ 10, след като се прибере в САЩ, но на този етап едва ли това събитие ще се състои.

"Аз съм в топ 10 на света, а играх сякаш нямам нито една АТР точка. Играх наистина ужасно и не знам какво да кажа, нямам идея как ще го приема.

Ще ми бъде тежко да се прибера у дома. Всеки ще се радва да ме види, ще ме поздравяват за влизането в топ 10, има дори и парти, а аз нямам желание да правя каквото и да е.

Наистина съм шокиран от случилото се, не съм се чувствал така след загуба", сподели Тиафо.

Снимка: Getty images