Световният №3 в тениса Доминик Тийм даде поредно честно интервю в последните месеци, в което говори за актуалните теми в спорта.

Пред CNN тенисистът отново коментира неволите с демонстративния турнир Adria Tour, твърдението си, че не трябва да се помага на ниско ранкираните играчи и очакванията си за US Open.

Плановете и очакванията за турнира в Ню Йорк: Това, което видях в Берлин (Тийм игра демонстративен турнир там б.а.) ме впечатли. Трябва да бъде взето за пример от всички турнири, които ще се играят през тази година. Превенциите и контролът бяха много ефективни. Бяхме в хотелите през цялото време и всичко бе много сигурно и защитено. Показа се, че може да се играе с публика и деца, които гонят топките. Ако US Open се проведе, със сигурност ще участвам. Време е нещата да се нормализират в тениса. Той трябва да се адаптира към екстремните ситуации и да се върне към нормалното.

За коментарът му преди седмици, че на по-ниско ранкираните играчи не трябва да се помага от големите в тениса: Това, което казах, е че много играчи надолу в класацията не заслужават подкрепа, защото не се държат професионално. Има и такива, които заслужават. Няма да си променя мнението по този въпрос.

За несгодите на Adria Tour в Белград и Задар: "Всичко е много несправедливо към Джокович. Той организира турнира за добра кауза и не е принуждавал никого да ходи там, да се среща с феновете. Това бе наше решение. Очевидно е, че направихме грешки и се извиняваме, но за щастие всички тенисисти се възстановиха и са здрави. Беше невъзможно да пазим дистанция, когато виждаме щастието в децата, които идват към нас. Но е и очевидно, че направихме грешка в този аспект.