Някак неусетно Доминик Тийм се превърна в центъра на вниманието в тенис обществеността, след като заяви, че не е готов да дарява пари на други играчи.

Такава бе идеята на Голямата тройка, която инициира изграждане на фонд за събиране на средства, които да отидат за играчите след топ 100 до място №700 в световната ранглиста.

Въпросните играчи са потърпевши заради спирането на турнирите и невъзможността им да заработват приходи в този период.

Преди дни Тийм обаче бе категоричен, че някои от играчите не заслужават такива дарения, а и едва има такива, които се борят за живота си в този момент и не се влагат достатъчно в спорта. Австриецът добави, че е по-добре тези пари да отидат за организации, които наистина се нуждаят от тях.

Изказването на Доминик бе прието различно - мнозина се съгласиха с него, но други го счетоха за обидно.

В последното си интервю австриецът затвърди позицията си, но съжали, че се е изразил по този начин.

"Има някои неща, които ме тревожат в този аспект. Има 2000 играчи в ранкинг системата, но само първите 700 ще получат пари. Няма да си променя мнението. Има играчи, които не заслужават подкрепа. Бих предпочел всеки да избере на кого да дари пари - на човек, който ги заслужава и ще има полза от тях.

Изказването ми бе малко грубо и не исках да се изразя толкова остро. Но някои неща са верни и в такива времена има хора и дори организации за животни, които се нуждаят от помощ повече от атлетите", заяви Тийм.