Бърнард Томич и Ник Кирьос отново се хванаха за гушите. Двмата бивши съотборници за Купа "Дейвис" имат сериозна вражда в последно време, като редовно отправят унизителни обиди един към друг.

Този път Томич предизвика Кирьос на мач със залог от 1 милион долара, който победи той ще вземе парите.

"Време е да покажем кой е по-добър. Този спор може да бъде разрешен само в сблъсък на корта. Аз съм далеч по-талантлив от него. Класирането в световната ранглиста не означава нищо. Там съм по-назад, но винаги ще бъда няколко нива над Кирьос", каза Томич.

Снимка: AP/БТА

Сънародникът му Кирьос не остана много развълнуван от отправеното предизвикателство.

"Няма да си губя времето, като играя срещу провалени таланти. Бих играл срещу него само на ATP турнир, но Томич е прекалено слаб, за да участва там.

Аз имам по-големи цели. Разбирам, че ми завижда, защото съм по-добър от него, но ако иска да ме победи нека просто се завърне сред най-добрите 100. Съмнявам се, че може. Нека ми се обади, за да му припомня как се играе тенис. Нека не забравя времето, когато аз му плащах самолетните билети до Шанхай", каза Кирьос.

Австралиецът от гръцко-малайзийски произход е 76-и в световната ранглиста. Той е сред най-спорните личности в световния тенис и винаги поляризира мненията. Талантът му е безспорен и виден за всички, но големите проблеми на Кирьос са в главата му и понякога очевидната липса на каквото и да е желание да играе тенис.

Когато обаче той е в настроение, е способен да победи абсолютно всеки един опонент в тура.

Сънародникът му Томич също е сред лудите глави в тениса. Някога бе смятан за бъдещ №1, но днес той е на 418-о място в световната ранглиста. Още в ранните години от кариерата си той бе направил култувото изказване, че вече е милионер и няма особен смисъл да продължава да практикува тенис.