Виктория Томова сподели очакванията си преди най-важния мач в кариерата си до този момент.

Първата ракета на България излиза тази вечер в мач от втория кръг на "Уимбълдън" срещу носителката на 23 титли от Голям шлем - Серина Уилямс, а двубоят ще е на легендарния централен корт в Лондон.

Пред "Меридиан мач" Томова сподели:

"За мен е голяма радост, че ще играя с вероятно най-добрата за всички времена.

Нямам големи очаквания, излизам и каквото стане. Така е най-добре.

Аз обичам да играя с по-предно класирани тенисистки. Вече имам победи над такива - миналата година над Юлия Гьоргес и Магдалена Рибарикова.

Според мен всичко може да се случи. Срещу Аранча Рус в първия кръг Серина правеше доста грешки. Гледах целия първи сет. Ще видим.

Честно казано не се чувствам подготвена, тъй като тази година съм изиграла само един турнир на трева и квалификациите на "Уимбълдън". Мисля, че с всеки изминал мач започвам да чувствам играта си на трева. На тази настилка могат да се получат изненади.

Нещата се развиха много бързо. Имах вяра в себе си. Не ми беше толкова напрегнато в сравнение с основната схема в Австралия, в която попаднах като "щастлива губеща".

Тогава много се притеснявах. Сега играх добре, въпреки че съперничката не ми позволяваше никакъв ритъм и топките летяха доста ниско и плоско. На трева е много трудно да направиш хубави разигравания срещу такъв противник. Тактиката ми беше да вкарвам повече топки и мисля, че успях".