Рафаел Надал и неговият чичо Тони изградиха една от най-силните двойки в историята на тениса, пък макар и под формата играч-треньор.

Доскоро при всяко свое пътуване за турнир, световният №2 беше следван от дългогодишния си наставник, но това вече не е така.

Тони вече коментира племенника си като страничен наблюдател и това до голяма степен му дава правото да го оцени още по-обективно.

Той даде изненадваща оценка на страхотния финал в Барселона срещу Циципас, който Рафа спечели драматично: "Не беше страхотен мач, тъй като и двамата не успяха да играят добре. Но пък беше вълнуващ".

Рафа пристигна в Барселона с някои съмнения, тъй като отпадна в Монте Карло от Андрей Рубльов. Имаше трисетови битки с Иля Ивашка и Кей Нишикори, но въпреки всичко спечели трофея.

"Титлата бе важна за Рафаел. Да победи Циципас на финал бе да играе добре, с толкова необичайни грешки, ще му донесе много увереност", смята чичо Тони.

Той посочи и кой ще е най-големият съперник за племенника му на "Ролан Гарос": "Това е Джокович. Сърбинът ще има съмнения за представянето си, но той бързо може да промени играта си".

За новото му начинание да е треньор на Феликс Оже-Алиасим: "Засега се справяме много добре. Той е образован и коректен младеж. Още е в период на тренировки, но има голям потенциал и му трябва само да стабилизира играта си".