В четвъртък тенис легендата Рафаел Надал отново предизвика разочарование във верните си фенове, след като обяви, че няма да може да играе и на Мастърса в Монте Карло.

Любимият клей сезон на испанеца вече е в ход, но той все още не се чувства достатъчно здрав, за да започне турнир.

Рафа за последно игра през януари на турнира в Бризбън и оттогава загатва за завръщане и беше в списъците за няколко важни надпревари, но в последствие се отказа.

Сега голямата надежда на феновете му е ако не се включи в предстоящите турнири в Мадрид и Барселона, поне да е напълно готов за "Ролан Гарос", който и без това е голямата му цел в последния сезон.

Подробности около състоянието на Матадора разкри неговия чичо и дългогодишен треньор Тони Надал. Специалистът уточни, че големият проблем за Рафа е, че не може да сервира нормално.

"Той просто още не е възстановен напълно. Има проблеми със сервирането, но иначе тренира нормално. Изборът за първи турнир на любимия му клей е ключов. Рафа е убеден, че трябва да слуша тялото си и знае кога е правилният момент за завръщане. С наближаването на "Ролан Гарос" той или трябва да е на 100% или по-добре да не участва.

Не знам какъв ще е изборът му за Барселона и Мадрид. От много години не съм в спорта, но когато се видим, ще говорим. Не го разпитвам за плановете му. Надявам се да играе, защото се нуждае от добър "Ролан Гарос", каза чичо Тони.

Бившият наставник на Рафа загатна, че испанецът може да се впусне в Олимпийските игри в Париж и има реални шансове да спечели медал.