Роджър Федерер обяви, че не знае дали ще играе на “Уимбълдън” отново, след като вчера бе отстранен в четвъртфиналите на турнира. Осемкратният шампион на свещената лондонска трева ще навърши 40 години следващия месец и намекна, че на тази възраст не може да коментира нищо със сигурност.

“Разбира се, че бих искал да играя отново. Но на моята възраст никога не знаеш какво те очаква зад ъгъла, Ще обсъдя ситуацията с моя отбор и после ще действаме. Ще видим какво трябва да се направи, за да бъда в по-добра форма и да бъда по-конкурентен”, бяха думите на Маестрото след трисетовото поражение от Хуберт Хуркач с 3:6, 6:7 и 0:6.

Двадесеткратният шампион от Големия шлем сподели още, че е изпълнил целта си за последната година, която е била да участва още веднъж на любимия си турнир. Той добави, че не знае дали това е бил последният му мач на Централния корт.

“Щастлив съм, че успях да играя тази година. Наистина съм много щастлив. Тепърва ще обсъждаме всичко, което идва сега, след “Уимбълдън”. Много съм доволен, че стигнах до този етап, но същевременно съм и разочарован от загубата”, заяви още Федерер, който никога досега не бе губил сет на нула в Лондон.

За швейцарската легенда това бе едва пети турнир в последната почти година и половина (17 месеца), като за този период той претърпя две операции на коляното. 

“Както вече казах - трябва да анализираме ситуацията. Да видим кое беше добре и кое - не. Къде и как е тялото ми, коляното ми, съзнанието ми”, обобщи всичко той.