След вчерашната драма срещу чешкия квалификант Томаш Махач, днес Новак Джокович нямаше никакви проблеми и по категоричен начин постигна нова победа на турнир от категория АТР 500 в Дубай.

Световният №1 премина през нидерландеца Талон Грикспор, побеждавайки го с 6:2, 6:3 за 81 минути игра.

Джокович бе безпощаден и почти безгрешен, а срещу него бе представител на топ 40 в света, който в никакъв случай не игра слабо.

Но когато срещу себе си имаш Новак Джокович във форма и настроение, трудно може да се надяваш на нещо повече от пет спечелени гейма.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

А те дори можеше да са по-малко, защото Ноле набързо поведе с 6:2, 5:0, като при този резултат той бе изиграл само 32 точки на свой сервис, което означава, че бе дал само четири точки на опонента.

В първия сет с ранен пробив Ноле дръпна с 3:0, а още един пробив в самия край му помогна да затвори сета с 6:2. Този втори пробив обаче дойде трудно, защото мака Грикспор да изостана с 0:40, той спаси общо четири сетбола в този гейм, но все пак капитулира.

Във втория сет нещата изглеждаха още по-тежки, защото Ноле поведе с 5:0, като няма как да подминем невероятния четърти гейм, който премина през общо 14 равенства от 40:40.

Наистина епичен гейм, в който Ноле имаше пет точки за пробив, в осем случая пък предимството бе за Грикспор, но в крайна сметка с шестия си брейкбол Джокович спечели частта.

Единственият му миг колебание дойде при 5:1, когато сервираше за мача, но няколко грешки подариха пробив на Грикспор. Нямаше обаче какво да спаси нидерландеца, когато Джокович за втори път сервираше за мача при 5:3, успявайки в крайна сметка да спечели с 6:3.

Ето и резултатите от деня в Дубай:

Новак Джокович (Сърбия) - Талон Грикспор (Нидерландия) 6:2, 6:3

Андрей Рубльов (Русия) - Алехандро Давидович Фокина (Испания) 1:6, 7:6, 7:6

Ботик Ван Де Зандсхулп (Нидерландия) - Микаел Имер (Швеция) 3:6, 6:3, 6:3

Александър Зверев (Германия) - Крис О'Конъл (Австралия) 7:5, 6:4

Лоренцо Сонего (Италия) - Феликс Оже-Алиасим (Канада) 7:6, 6:4