Стефанос Циципас е под сериозна въпросителна за всички турнири в тениса до края на 2020-а. Гъркът опита да успокои феновете си, че все пак вероятно ще играе на Финалния Мастърс в Лондон през втората половина на ноември, но няма гаранции за това.

Причината е травма, която се е усложнила по време на маратонския полуфинал на "Ролан Гарос" срещу Новак Джокович в петък, загубен в пет сета. В последната част Стефанос видимо изпитваше затруднения да се движи по корта.

Оказва се, че той е играл с проблем в долната част на гръбнака от седмици, като в първите мачове в Париж болки не е имало.

Но през втората седмица на "Ролан Гарос" Циципас е ползвал редовно услугите на масажист и болкоуспокояващи инжекции, за да се стигне до там, че възпалението да му пречи да се движи и тича нормално в петия сет срещу Джокович.

Сигурно е, че гръцката звезда няма да играе в Санкт Петербург и Виена - следващите два турнира, на които бе заявил участие. В първата седмица на ноември е Мастърса в Париж, за който сигналите са, че също ще бъде пропуснат.

Веднага след това идва турнирът Sofia Open у нас, за който надеждите са, че ще бъдат поканени и ще играят големи звезди.

Циципас е гастролирал на него, но дори да бъде поканен сега, при тази травма е възможно да не го видим в София.

Финалите в Лондон са от 15 ноември и с тях реално се закрива сезонът в тениса.

Все пак една добра новина споходи гърка след отпадането му в Париж - той вече е №5 в ранглистата, печелейки една позиция след отличното си представяне на "Ролан Гарос".