Испанецът Франсиско Роиг, който вече 14 години е част от щаба на Рафаел Надал, изрази интересно мнение по непрестанно обсъжданата тема за отказването на тримата големи в тениса.

51-годишният каталунец е на мнение, че Надал, Федерер и Джокович се нуждаят един от друг, защото наличието им в тура прави всеки един от тях по-добър.

"Всеки от играчите от Голямата тройка прави другите двама по-добри, това е сигурно. Ако Рафа бе спрял да играе, Федерер щеше да се е отказал много отдавна.

Битката между тримата не спира. Ясно е, че всеки се бори за повече титли от Големия шлем.

Не всичко обаче е само титлите, много повече е. Гледах как Надал трнира в дните след сватбабата си. Неверяотно е, че след 15 години на топ ниво, този човек продължава да е толкова развулнува и отдаден.

Разбира се, с времето играта му се промени. Вече не залага толкова на физиката. Вкарва нови неща в арсенала си и виждам, че се наслаждава.

Ако не бе променил играта си на твърда настилка, не съм сигурен, че щеше да играе още дълго. Помагам му с каквото мога. Преди две години му казах, че някой ден ще спечели US Open с тактика сервис-воле, а той се разсмя. Сега сервис-волето вече е част от тактиката му", сподели Роиг.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo