Новак Джокович не очаква да бъде допуснат в САЩ за турнира US Open. Бившият номер едно в световния тенис е изправен пред казуса да бъде спрян от правилата за ваксинация, които са подобни на тези в Австралия.

В началото на годината Ноле пропусна надпреварата там, а сега вероятно ще се случи същото и с четвъртия за 2022-ра турнир от Големия шлем в Ню Йорк. Той започва на 29 август.

В интервю за хърватския вестник "Сболодна Далмация", треньорът на Джокович Горан Иванишевич обяснява ситуацията и казва:

"По-вероятно е на мен да ми дадат покана да играя в Умаг (турнир в страната, който върви в момента - б.р.) на 50 години, отколкото Щатите да направят изключение и да пуснат Ноле в Ню Йорк. Трябва да сме реалисти, такава е ситуацията."

Самият Джокович, според Горан, не вярва в обрат по този въпрос.

"Имаме достатъчно време и години пред нас, за да се вайкаме за този или онзи пропуснат турнир - казва хърватската легенда. - Приели сме нещата такива, каквито са. Разбира се, че случилото се в Австралия и евентуалното недопускане в Щатите нарушават много ритъма на сезона и нашите планове за него."

В същото време Джокович обяви пред сръбските медии, че "освен ако не се случи нещо непредвидено", ще играе за страната в Купа "Дейвис". На 13 септември започва груповата фаза, а съперници на сърбите са Испания, Канада и Южна Корея.

Едно такова непредвидено обстоятелство може да е евентуално участие в Ню Йорк и достигане до финала там, който е на 11 юни - тогава Ноле трудно ще има физическата възможност да се включи в отборната надпревара.