Новият треньор на Григор Димитров, аржентинецът Данте Ботини, ще прекара две седмици затворен в хотелската си стая в Мелбърн, след като стана ясно, че е пътувал в един и същ самолет със заразени с COVID-19. Ботини е летял с чартър от Лос Анджелис, в който е имало 67 пътници, а 24 от тях са били състезатели. 

На друг чартър, превозващ играчи и треньори, но от Абу Даби, също е имало случай на коронавирус, а това ще доведе до общо 23 тенисисти и тенисистки, които ще бъдат затворени в хотелските си стаи за две седмици.

Сред тези общо 47 състезатели попадат двукратната шампионка от Australian Open Виктория Азаренка, както и американката Слоун Стивънс, спечелила US Open преди три години, Пабло Куевас от Уругвай и Хедър Уотсън от Великобритания.

И докато въпросните играчи ще се самоизолират, то всички останали ще имат право на по четири часа тренировки всеки ден. Все пак попадналите под карантина ще бъдат снабдени с необходимите уреди, за да тренират в стаите си.

Началото на тазгодишното издание на Australian Open бе изместено с близо три седмици, след като преди година надпреварата в Австралия бе единствената от Големия шлем, която остана незасегната от COVID-19.