Треньорът на Григор Димитров - Радек Щепанек, ясно посочи какви са целите пред екипа, който отскоро се събра около първата ни ракета.

Чехът работи с българския тенисист от месец, а от половин година в щаба е и Андре Агаси, макар по-скоро под формата на ментор и консултант.

"Скочих в това предизвикателство без да се замислям - каза Щепанек пред медии в родината си. - Григор Димитров е талантлив, но освен това има желание да слуша и схваща какво говорим. Искаме резултати.

На "Ролан Гарос" се представи много силно, но не достигна малко срещу Вавринка. Самочувствието му обаче се връща. Целта е ясна - той е играч за топ 10 и трябва да се завърне там. Започва сезонът на трева, който ми е любимата част от годината, както и на Григор."

Самият тенисист говори за съвместната работа с новите хора в щаба си в седмицата, преди да стартира на трева в Лондон, на турнира в Куинс.

"Всичко стана много бързо, но според мен направих сериозен удар с Радек и Андре - каза Гришо. - Познавам и двамата от много дълго време. Това е, от което имам нужда в момента - и на корта, и извън него. Радек е постигнал много, Андре няма какво да го коментираме. Разбираме се отлично, а е приятно да усещаш, че не си сам в тази битка на корта."