Треньорът на Рафаел Надал - Карлос Моя, говори пред пратеника на колегите от Sportal.bg в Париж, където върви "Ролан Гарос".

Испанецът коментира и темата със спада във формата на Григор Димитров в последната година.

В сряда българската звезда в тениса ще се изправи срещу Марин Чилич (Хърватия), след като преодоля на старта сърбина Янко Типсаревич.

"Познавам Григор, но не знам как тренира - казва Моя. - Той е страхотен човек. Не знам колко е голяма страстта му, колко е отдаден на тениса. Много е талантлив и може да бъде в топ 10 със сигурност, но не знам психологически в какво състояние е. Чух, че има и физически проблеми."

Карлос Моя коментира и колебанията на Рафа Надал на клей този сезон, които не са типични за Матадора на тази настилка.

"Отвътре нещата не изглеждаха добре, ако трябва да бъда честен - каза наставникът на световния №2. - Но това е Рафа. Трябва да вярваш, че ще се върне, че ще намери начин да се бори и да обърне нещата."

А какви са шансовете Надал да стане шампион в Париж за 12-и път?

"Трябва да победиш седем тенисисти, за да спечелиш турнир от Шлема - коментира Моя. - Знаем, че ще е трудно, но Рафа го е правил 11 пъти, а в момента играе добре. Не приемаме нищо за даденост. Опитваме се да пестим енергия, опитваме се да прекараме колкото е възможно по-малко време на корта, но това е маратон. Да се надяваме, че ще постига трисетови победи".