Новината, че Серина Уилямс ще пропусне тазгодишния US Open бе сред най-важните преди началото на голямата надпревара следващата седмица.

Американката продължава да търси рекордна 24-та титла в Големия шлем, но ако успее да я постигне, то няма да е в рамките на тази година.

Нейният дългогодишен треньор Патрик Муратоглу обясни процеса на възстановяване и защо в крайна сметка контузията й я е спряла за домашния й турнир.

"Много е разочароващо, но не е нещо, което да не сме очаквали. Всъщност отказването е част от процена, защото въстановяването е по-дълго от колкото се очакваше.

Направихме всичко възможно и знаехме, че с всеки изминал ден шансовете за пълно възстановяване намаляват. Преди десет дни тя мина на магнитен резонанс и той установи, че контузията още е тук. Тя не можеше да се движи.

Ако US Open беше след три седмици, имаше някакъв шанс, но днес няма как да се случи. Послушахме съвета на лекарите, а той бе напълно ясен. Ако тя участваше, имаше голям риск да влоши контузията. Тя винаги чувства, че ако не играе, се предава, но решихме, че това е най-доброто за нея", заяви французинът.

Той бе запитан и какво предстои за Уилямс след възстановяването.

"Честно казано не знам, защото не говорим за това. Говорихме за US Open, който бе последната цел за сезона. Към днешна дата не съм сигурен за нищо", завърши Муратоглу.