Треньорът на Серина Уилямс и основател на една от най-популярните тенис академии в света - Патрих Муратоглу, изрази интересно мнение около травмата на Новак Джокович.

Сърбинът изпитваше сериозни трудности по време на мача си срещу Тейлър Фриц, свързани с разтежение в областта на корема. Ноле пропиля аванс от два сета и на няколко пъти изглеждаше на косъм от отказване, но в крайна сметка грабна драматичен успех в решителния пети сет.

Сърбинът дори отмени тренировката си на следващия ден, но вчера излезе преобразен и срази Милош Раонич за място на четвъртфиналите.

Именно заради това Патрик Муратоглу изрази мнение, че Ноле често обича да преиграва, макар болката, която изпитва да не е толкова сериозна.

"Понякога той се преструва, че ще се откаже. Новак си играе с мозъка на съперника, когато има неприятности. Правил го е често в миналото. Когато губи, понякога се преструва, че ще се откаже. Сякаш не е на корта и после изведнъж играе отново. Понякога го прави, но не си измисля контузии по време на турнир.

Става дума за коремните мускули, а тях ги използваш при всеки удар. Много играчи имат малко болка от време на време, защото това сваля напрежението от тях.

Тук говорим за шампиони, а шампионите никога не бягат от напрежението. Шампионите приемат напрежението и се научават да се справят с него", заяви Муратоглу.