Патрик Муратоглу, който освен треньор на Серина Уилямс, е и сред най-влиятелните личности в тениса, вече от доста време призовава за кардинални промени в този спорт.

Французинът, който е основател на една от най-престижните академии в тениса за млади таланти, е притеснен, че спортът има застаряваща фенска маса.

Според него тенисът спешно се нуждае от привличането на млади фенове, за да има бъдеще.

"Много години аз се тревожа за бъдещето на тениса. Средната възраст на фена на тениса е 61, което е много възрастна база. Тенисът не успява да обнови фен базата си. А това е много тревожно, защото бъдещето не изглежда светло.

Имам предвид различен тенис. Ще вземем предвид всичко, което е било по-добро през 70-те и 80-те години на миналия век, а също така ще добавим модерни елементи. Развълнуван съм да демонстрираме това и да видим дали няма да е много по-атрактивно за по-младото поколение.

Това е ново състезание и нов тур. Играчите ще печелят точки, ще печелят пари от наградния фонд. А накрая на годината ще има шампион. Така че те наистина ще се конкурират със същата мотивация, сякаш играят професионален турнир.

Искам автентичност, не искам играчите да правят шоу. Желая състезателите да могат да бъдат себе си на корта и да изразяват всякакви емоции"