Тенис треньорът Патрик Муратоглу, който вече 8 години работи със Серина Уилямс смята, че американката трябва да промени доста неща в играта с и подхода към мачовете.

От завръшането си на корта след раждането, Серина не е спечелила турнир от Големия шлем. Последният значим трофей на американката бе Откритото първенство на Австралия преди три години.

Муратоглу заяви, че Серина трябва да приеме фактите такива каквито са и да предприеме промяна в стратегията и начина си на игра. Според него само това е начинът тя да се върне към победите в големите мачове и титлите.

А това е единствената цел пред Серина. Тя има 23 титли от Голям шлем, но единственото, която все още я кара да опитва е рекордът на Маргарет Корт от 24 трофея.

"Просто не се получава по този начин. Нещата не са както преди и трябва да приемем фактите. Тя трябва да погледне нещата от друг ъгъл, да пробва различна стратегия, да подходи с различни цели и очаквания.

Не мога да кажа, че е в прекрасно настроение, защото за нея е провал, когато не спечели Голям шлем. Очаквахме финал в Мелбърн, но се получи ранно отпадане. Тя изигра мач, в който допусна такъв брой грешки, които преди допускаше за няколко турнира. Серина обаче е позитивна по темата с промяната.

Уверена е, че може да промени детайли от играта и подхода си към мачовете. Ако не беше сигурна в себе си, тя просто щеше да спре с тениса.

Тя можеше да се откаже след раждането. Имаше всичко - 23 титли от Голям шлем, пари, слава и уважение. Серина обаче реши да направи всичко - физически и психически, за да се завърне.

Единствената цел е този рекорд - 24-те титли на Маргарет Корт.

Трудно е да преценя още колко шанса ще има пред себе си. Няма как да знам още колко ще играе и на какво ниво. Факт е, че се опитва да е най-добрата.

Добра е, нивото й е високо, но няма да крия, че в момента в тура виждаме по-подготвени момичета. Има разликата от достигането на финал и спечелването му. Постоянно анализираме причиниите и опитваме да променим това".