Треньорът на ЦСКА - Милош Крушчич, разкри непозната за феновете у нас негова страна в интервю пред "Канал 3".

Сърбинът се оказа страхотен любител на тениса, като сам призна, че от доста време не играе футбол, а само и единствено тенис. Разбира се, той го прави само любителски, докато синът му се е отдал сериозно на този спорт и дори е част от националния тим на Сърбия до 14 години.

Едва ли е изненада, че любимец на Крушчич е сънародникът му Новак Джокович. Той обаче направи доста любопитно сравнение между голямата тройка в тениса. Според него голямото предимство на Ноле е, че подобно на улично куче, е преминал през всичко в живота, а това го прави много силен. Федерер и Надал пък определи като изложбени кучета.

"Новак е най-силен в главата. Най-хитрият е. Един възрастен треньор ми каза преди време следното - Федерер, Надал те са хубави състезатели. Знаеш, Швейцария, Испания. А Джокович е като кучето, което е израснало на улицата. Минал е всичко, бил е във всички ситуации. Затова е толкова добър. Федерер и Надал са имали най-хубавите условия в Швейцария и Испания, те са изложбени кучета.

Когато свърши футболната ми кариера, играех малко футбол, но после започнах тенис. Играех всеки ден, включително на състезания. Тъща ми ми купи ракети и 10 урока при тенис треньор, който ни беше добър приятел. Така се влюбих в тениса и не играя повече футбол.

Аз съм много дълбоко свързан с тениса. Синът ми също играе. Той е на 13 години, сериозен състезател. В националния отбор на Сърбия до 14 години е.

Моят син е сериозен състезател. Пътува из Европа. Той тренира повече от някои от футболистите ми. Всеки ден по две тренировки, между тях кондиционни занимания. Става дума за много лишения. Във футбола е по-лесно, спортът е колективен. Понякога и да не ти се тренира, идваш в съблекалнята, пошегувате се със съотборниците ти и става по-различно. Тук, на корта, си сам".

Крушчич отговори и на няколко блиц въпроса:

Ако можехте да избирате между Стоичков и Бербатов, кого бихте предпочел във Вашия ЦСКА?

Не бих се лишил и от двамата. Но ако трябва да избирам - Стоичков.

Партизан или Цървена звезда? Тук май е ясно?

Ясно е, Партизан. Юношеската ми кариера мина там. Партизан не е минавал като ЦСКА през фалит, но и двата тима - с Цървена звезда, са защитени от държавата и процесите в нея.

Разговор на четири очи или голяма компания?

Разговор на четири очи, или малко повече. Не обичам много хора.

Ана Иванович или Мария Шарапова?

Лесен въпрос - Ана Иванович.

Пинк Флойд или Цеца?

По средата съм малко - нито Пинк Флойд, нито Цеца. Аз обичам лека музика - италианска, испанска.

Любима книга?

Любимата ми книга... преди много четях Хемингуей, а сега чета много психологически книги.

Вино или уиски?

Преди пиех повече вино. По време на коронавируса почнах и уиски.

А ако спечелите Купата на България, какво ще пиете?

Уиски! Със сигурност.