Хуан Мартин дел Потро отказа участие в Откритото първенство на Австралия, след като стана ясно, че няма да е готов на сто процента за игра поне до края на месеца.

Аржентинецът става третото голямо име, което ще липсва в схемата в Мелбърн на първия турнир от Големия шлем за годината - Анди Мъри и Кей Нишикори също не могат да играят заради контузии.

Очакваше се Кулата от Тандил да е на линия за австралийската надпревара, започваща на 20 януари, след като тренира от ноември насам. Но след серия травми и операции в последните две години, очевидно възстановяването и връщането на кондицията на Делпо изискват повече време.

Преди почти година, през февруари 2019-а, аржентинецът се завърна от дълъг период извън корта, но успя да изиграе само 12 мача. На тревата в Куинс се контузи отново, наложи се хирургическа интервенция и Дел Потро поднови тренировки едва в късната есен.

Това ще е петият турнир Australian Open за последните шест години, който Хуан Мартин ще пропусне с травма. Показателно за това как кариерата на сърцатия тенисист се срина заради проблемите с контузии след 2014-а.