Григор Димитров приключи с участието си на Мастърс турнира в испанската столица Мадрид.

В мач от третия кръг на надпреварата, родната тенис звезда загуби с 3:6, 4:6 от световния №5 Стефанос Циципас.

Така само в рамките на две седмици Григор за втори път отпадна от гръцкия си опонент, който го изхвърли от турнира в Барселона след разправа в рамките на 70 минути.

Днес Циципас се нуждаеше от 8 минути повече, но отново със страхотната си и най-вече абсолютно безгрешна игра не даде никакъв шанс на Димитров. Видео от мача вижте тук.

Перфектен сервис, както мощните и агресивни форхенди зад основната линия бяха основните оръжия в арсенала на гърка, за които Григор просто не успя да намери противодействие.

Освен това българинът сам си пречеше с ужасяващия си първи сервис, който бе най-слабото звено в играта му днес.

За съжаление световният №5 отново се оказа прекалено добър, като за Циципас предстои четвъртфинал срещу Андрей Рубльов, докато Григор има да довършва участие в схемата на двойки тук в Мадрид, преди да се насочи към следващия Мастърс турнир, който е в Рим.

Снимка: Getty images

Още с началото на мача Стефанос Циципас демоснтрира, че ще разчита на отличния си сервис и мощните форхенди зад основната линия.

В играта на гърка имаше доста агресия, като се оказваше почти невъзможно за Григор да отбележи точка на негов сервис.

Димитров от своя страна също спечели първите си две подавания, но доста по-трудно, като основният му проблем бе първият сервис, който българинът не успяваше да вкара.

Така дойде решителният шести гейм, когато с три непредивзикани грешки Григор подари три брейкбола на своя опонент. Особено фрапираща бе втората от тези грешки, при която един наглед елементарен смаш бе пратен в аут.

И в тази ситуация Циципас се възползва още от първия си шанс, като нова топка на Гришо в аут означаваше пробив и 4:2 за световния №5. До края Циципас не допусна грешка и без проблем затвори първия сет с 6:3.

Снимка: Getty images

Особена промяна на корта във втория сет нямаше. Гришо беше прекалено колеблив в първия си сервис, който много рядко успяваше да вкара.

Още в откриващия гейм Гришо подари точка за пробив на своя опонент, която за щастие успя да отрази и да спечели частта.

В третия гейм, в който отново Григор сервираше, Циципас на два пъти успяваше да достигне до точки за пробив.

Агресивната му игра затрудняваше много сериозно българина, като макар страхотен бекхенд да спаси Гришо при първия брейкбол, при втория прошка нямаше и Циципас поведе с пробив, който след това затвърди за 3:1.

В следващите геймове пробиви нямаше, но докато Циципас печелеше подаванията си безпроблемно и на нула, то Григор трябваше да отразява още точки за пробив и губеше далеч повече точки. Така логично се стигна до 6:4 в полза на Циципас, който за 78 минути затвори двубоя.

Снимка: Getty images