От общо седем родни таланта в схемата при юношите и девойките на Australian Open, трима ще продължат към втория кръг на турнира.

България бе най-силно представената страна в основната схема при девойките след домакина Австралия и САЩ, като от четирите ни момичета, две продължават в следващата фаза.

След вчерашната победа на Йоана Константинова, днес победа постигна и Ива Иванова, която е и 16-а поставена в основната схема. Иванова надви Лаура Брункел от Дания с 4:6, 6:4, 6:1.

Българката трябваше да прави обрат срещу квалификантката от Дания, но все пак се справи и продължава напред в турнира, където ще играе срещу Талия Кокинис от Австралия.

Йоана Константинова пък ще има тежък сблъсък срещу първата поставена - Рената Ямричова от Словакия.

Вчера Росица Денчева и Елизара Янева загубиха своите срещи.

Вчера при юношите поражение допусна Александър Василев, а днес България записа победа, но и още едно поражение в турнира.

Успехът бе за Анас Маздрашки, който преодоля квалификациите с две чисти победи, а днес се справи с друг квалификант - италианеца Андреа Де Марчи.

Българинът спечели с 6:4, 6:4 и в следващата фаза ще играе с Кийгън Райс от Канада.

За съжаление голямата ни надежда при юношите - Иван Иванов, загуби с 3:6, 3:6 от бразилеца Енцо де Фрейташ.

Независимо от резултатите, тазгодишният Australian Open дава огромни надежди за родния тенис, защото България се отличи с огромната бройка таланти, които успя да вкара в основната схема на турнира, а като обща бройка пред нас са единствено световни сили в този спорт като Франция, САЩ, Великобритания и разбира се домакинът Австралия.