Великият тенис турнир "Уимбълдън" догодина задължително трябва да се проведе, въпреки че вече се разглежда вариант това да се случи дори и без публика.

Това съобщиха от британската тенис асоциация пред BBC. Надпреварата за 2020-а пропадна заради пандемията, а в момента се разиграват три възможни сценария.

- турнир при пълен капацитет на публика

- турнир с определени проценти хора из различните кортове

- турнир при изцяло затворени врати.

Състезанието от Големия шлем е планирано за периода 28 юни-11 юли догодина, като провеждането му е от жизнено значение за тениса във Великобритания. Застрахователната полица на All England Club - организатор на събитието, покри загубите за 2020-а изцяло, но не обхваща 2021 г.

Това означава, че ако турнир няма, ще се стигне до икономически удар не само за тази институция, но и за целия британски тенис. Той се изчислява на около 45 милиона лири и може да значи банкрут.

"Работим усилено и в съдействие с правителството за уточняване на възможностите за провеждане на турнира - обявиха от All England Club. - Предизвикателството и трудностите са много. Но е задължително надпреварата да се случи."