Младият гръцки тенисист Стефанос Циципас призна, че е започнал да говори за титла от Големия шлем твърде рано.

21-годишният Циципас си постави за цел спечелването на турнир от Шлема през 2020 година, след като в края на миналата година завоюва купата във Финалите на АТП в Лондон.

От 2016 година насам, когато Стан Вавринка триумфира на Откритото първенство на САЩ, никой извън голямата тройка на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович не е успявал да вдигне над главата си някое от най-ценните отличия в професионалния тенис.

"Когато поглеждам назад, си мисля, че това бе твърде голяма заявка от моя страна. Не трябваше да се изхвърлям така, защото все още е твърде рано", заяви Циципас пред сайта "Tennis Majors".

"Със сигурност аз искам това да се случи, но трябва да говоря по-малко за бъдещето и да се концентрирам върху настоящето. Мисля, че поставих голямо напрежение върху себе си. Трябва да вървя стъпка по стъпка, а не да бъда ирационален. Ако има нещо, което със сигурност искам да постигна в моя живот, това е да спечеля титла от Шлема. Но смятам, че човек трябва да е освободен и да не мисли за това твърде много, защото иначе може и да не се случи", допълни Циципас, който заема шесто място в световната ранглиста.