Стефанос Циципас не завърши годината по начина, по който му се искаше в нейното начало.

Гръцкият тенисист призна, че е има психологически проблеми по време на пандемията и това му е попречило да се представи максимално добре.

За съжаление в последните дни Циципас трябваше да се справя и с друго тежко за него събитие - почина неговият приятел и треньор Бернард Франсес, който управляваше академията му в Марбея заедно с брата на Циципас.

Стефанос написа прочувствено послание към Франсес.

"Скъпи, Бернард, ще започна с това, че не успях да спя миналата нощ и си мислих за теб. Създадох спомени, които ние двамата направихме през годините. Минаха много седмици от смъртта ти, но не мога да я преодолея. Става все по-трудно всеки ден. Винаги ще помня колко много ти пукаше за ме и винаги съм чувствал, че съм до теб. Обичаше живота със страст и се стремеше към най-доброто въпреки негативните обстоятелства. С това се отличаваше.

Тези незабравими моменти, които имахме в Мадрид и Марбея ще останат завинаги в главата ми. Ти донесе много радост, не само на мен, но и на хората около мен. Ти си определението за добър човек и никой не може да ти отнеме това. Спечели го през годините и се доказа. Имаш уважението на всички хора, които познавам.

Обичах да слушам за историите ти в Бразилия и из Европа. Винаги ме караха да гледам от светлата страна. Тенисът беше твоето забавление. Беше твоето единствено дете. Идеите, които имаше за нашия спорт и въображението ти възнаградиха много пъти в кариерата ти като треньор и приятел.

Целта ми е да ставам с усмивка всеки ден и да мисля за позитивизма, който ти донесе в живота ми. Нищо не е по-болезнено от това да изгубиш някой, който си обичал толкова много. Винаги съм мислил, че животът е толкова хубаво, но един ден той става жесток към мен. Иска ми се да можех да те върна в живота си. Почивай в мир!