Световният №4 Стефанос Циципас поиска промяна в правилата на тениса. Първата ракета на Гърция смята, че треньорите трябва да могат да съветват играчите си по време на мачове - нещо, което в момента е забранено и за което самият той много често получава предупреждения от страна на съдиите.

“Проблемът с треньорските съвети трябва да бъде решен. Спортът трябва да приеме това. Ние вероятно сме единственият глобален спорт, в който на треньорите им е забранено да говорят с възпитаниците си по време на мач”, написа Циципас в Twitter.

“Време е да легализираме това. Време е да направим голяма крачка напред”, допълни той.

Гръкът направи всичко това, след като вчера загуби от Филип Крайнович на четвъртфиналите в Хамбург, а по време на мача за пореден път получаваше инструкции от ложата си, за което пак получи предупреждение. По-рано през годината нещо такова се случи и в четвъртфиналите на “Ролан Гарос”, когато съперник на Циципас бе Рафаел Нaдал.

Крайнович пък критикува цялостното поведение на съперника си, който отиде до тоалетна между два от сетовете и не бе на корта в продължение на 10 минути.

“Надявам се, че един ден ще се извини за това, защото не му отива да се държи по този начин на корта. Смятам, че е странно”, каза 29-годишният сърбин.