Тенис легендата Рафаел Надал остана доволен от голямото си завръщане в голямата игра, след като спечели мача си от първи кръг в Барселона срещу италианеца Флавио Коболи.

Триумфът праща световния №644 на далеч по-тежък тест в 1/16-финалите, а именно срещу австралийския Демон Алекс Де Минор.

В навечерието на мачовете шампионът от наскоро приключилия Мастърс в Монте Карло Стефанос Циципас беше попитан дали има шанс да спечели турнира в Барселона, а гъркът посочи Надал за фаворит, като това не се хареса на испанецът.

"Рафа е фаворитът. Може да имам добри седмици на клей, но Рафа си е Рафа и се завърна. Играе добър тенис и не се съмнявам в това. Освен това има играчи като Каспер Рууд, които са много добри на клей", каза Стефанос.

Надал отговори:

"Това е глупаво и той го знае. Разбирам, че има голямо уважение за това, което съм правил в този турнир, нео всеки знае, че вече не съм фаворит. Може би с мача с Коболи бях, но дори нямам представа. Срещу Де Минор не съм. Това са работи за вас, медиите, вие пишете такива неща. За мен е просто опит от мач срещу топ играч. Това е тест, на който ще видим как ще се справя".