Гръцкият тенисист Стефанос Циципас си навлече гнева на феновете, след като пусна провокативно изявление в туитър. Световният номер 5 в ранглистата на ATP разгневи средната класа с публикацията:

"Заплатата e подкуп, който ти плащат, за да забравиш мечтите си."

Опитът за оригиналност се оказа несполучлив, а стотици негови последователи го разкритикуваха и обвиниха, че се подиграва с обикновените хора.

"Изключително глупаво изказване от човек, който никога не е работил от 9-17:00. Професионалните атлети станаха прекалено нагли. Те не трябва да дават съвети на обикновените хора, защото не живеят в реалността. Омръзна ми от такива разглезени сноби", каза разгневен потребител.

"Мислиш ли, че всеки обикновен човек може да напусне работата си, когато нещо не му хареса. Толкова си отдалечен от истинските проблеми на хората, че започваш да пишеш такива небивалици. Нашата реалност е различна", заяви ядосана фенка.

"Не разбираш истинските проблеми. Хората се нуждаят от работа, за да има какво да ядат. Твоята работа е почивка. Получаваш много пари, без да правиш нещо значимо. Не ни давай мнението си", пише друг разочарован почитател.

"Нуждая се от заплата си, за да имам покрив на главата", споделя емоционално още един последовател на Циципас.

Твърдението на звездата е поредната му странност.

Той обича да провокира, като преди дни написа, че да се разхождаш с родителите си изобщо не е срамно. В това бе съзрян умишлен опит да дразни тези, които са срещу руската инвазия в Украйна. Майката на Стефанос е рускиня.

Самият той разполага с над 11 милиона долара в различни банкови сметки, а е едва на 23 години. И със сигурност заплатата му не е точно подкуп. Той реално не взима заплата, а тренира и играе тенис за съвсем нелоши пари...  И това разгневи феновете му, защото с годините пропастта между спортистите и техните почитатели се увеличава все повече.