Стефанос Циципас бе много емоционален след драматичната загуба от Стан Вавринка в осминафиналите на "Ролан Гарос".

Световният №6 претърпя поражение след 6:8 гейма в петия сет в епичен сблъсък, който трудно ще бъде надминат по драматизъм и качество до края на турнира.

Циципас написа дълъг прочувствен текст в Инстаграм, обяснявайки как се чувства след горчивата загуба. Изтъкна обаче и че подобни емоции досега не е имал:

"Днес почувствах нещо, което не мога да обясня. За първи път в кариерата си, след 20 години съществуване, почувствах тази "аура", истинският смисъл на думата - състезание. Това не бе просто състезание обаче, почувствах го различно от всеки друг случай, друга битка или момент на тенис корта. Днес усетих чувство, което ме кара да оценявам спорта, на който съм решил да отдам живота и кариерата си. Горчивият вкус от загубата е труден за обяснение. Стан Вавринка прави спорта истински и прагматичен. Рядкост е да намериш такова нещо в света, в който живеем. Уникално е и в това има много чар и харизма. И двамата страдахме и надвишихме лимита си. Минахме през моменти на късмет и съдбата ни бе потопена в парижкия корт след петчасово физическо и психическо страдание. Не знам дали чувството сега е позитивно или негативно. Научих нещо, което никое училище, класна стая или учител не може да ти преподава. Нарича се изживяване на живота!"