Полуфиналистът на Australian Open Стефанос Циципас се надяваше да е много по-близо до победата срещу Рафаел Надал спрямо двата им мача през миналата година, когато испанецът би с по 2:0 сета.

Гръцкият суперталант обаче беше разглобен от Матадора в Мелбърн и си зададе няколко интересни въпроса, сред които най-любопитният бе - "как по дяволите Федерер побеждава този човек?".

Веднага след поражението Циципас говори пред гръцката преса и заяви, че е бил уверен преди мача, но това е нямало значение.

Спечели едва шест гейма и стигна само до една точка за пробив в хода на двата часа игра. Надал игра за четвърти пореден мач като робот, в най-добрия смисъл на тази дума.

"Опитвам се да разбера как Федерер е успял да го бие повече от 10 пъти със стила си на игра, който наподобява моя. Не разбирам наистина и не искам да загубя от Рафа 10 пъти поред.

Да, той ме изненада, защото сервисът му не е най-добрият в тура, но постигна голям процент. Ядосан съм, че не стигнах до пробив и не мисля, че мога да извлека позитиви от този мач.

Спечелих само шест гейма и се чувствам странно. Радвам се на представянето си в турнира, но и съм разочарован", заяви Циципас.

Припомняме, че в историческото съперничество Федерер има 15 победи и 23 загуби срещу Надал.