Шампионът от заключителния Мастърс в Лондон Стефанос Циципас си постави много високи цели за предстоящия сезон и се закани на Голямата тройка, която не пуска лидерските позиции.

Гръцкият талант е категоричен, че се намира в най-добрата си форма в кариерата, но не отрича, че трябва да надгради, за да търси титла в Шлема или челна позиция в ранглистата.

Циципас постигна победа с 6:3, 6:4 над Андрей Рубльов в демонстративния турнир в Абу Даби, а в деня преди мача говори за амбициите си през 2020-а.

"Наясно съм, че на тениса му предстоят много важни промени. Голямата тройка остарява и тези от нас, които могат да ги надиграят, получават възможност. Не бягам от такава отговорност и затова си посочвам като цел да спечеля Голям шлем, макар и да не е въпрос на живот и смърт. Голямата тройка винаги е била на върха. За да задмина някого от тях, трябва да вложа още усилия. Вярвам, че мога да успея (през 2020-а), защото вече съм печелил и срещу тримата, но трябва още нещо, за да ги задмина. Няма как да спечелиш без да знаеш вкуса от загубата. Така работи тенисът и животът. Сега съм в най-добрия момент от живота си и съм обграден от най-добрите хора. Това е ключът към баланса моята психологическа настройка. Надявам се да продължи", заяви шампионът от Лондон.