Стефанос Циципас започва участието си на турнира в Антверпен след разочароваща 2023 година до момента.

Най-добрият гръцки тенисист определено не оправдава големите очаквания към себе си, като регистрира няколко много ранни отпадания на турнирите и за момента има само един спечелен - този в Лос Кабос.

Световният №7 даде обяснение за своята слаба форма и коментира голямата промяна в живота си в последните месеци - началото на връзката си с тенисистката Паула Бадоса.

"Последните три, четири месеца не успях да спечеля много точки, признавам го. Доверявах се твърде много на това, което съм научил до момента. Мислих, че мога да постигам успехи без дисциплина и да се фокусирам повече върху таланта си.

Нещата обаче не работят така. Искам да променя нещата за по-добър край на сезона. Гладен съм за успехи преди този последен турнир на закрито. От началото на кариерата си не съм тренирал толкова много.

Срещата с Паула ми даде друг поглед към живота. Преди нея всичко беше само тенис, тенис и тенис. Само това имаше значение за мен 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата. В този ранен етап от кариерата ми не прекарвах достатъчно време със семейството. За някои може би тези връзки не са толкова важни, но за мен са фундаментални.

Да имам Паула до себе си е страхотно и живея най-добрия си живот до момента. Точните хора са до мен и нямам съмнение в това.

Защо не съм спечелил титла от Големия шлем? Блях близо до това и имах своите възможности. Може би ми липсваше енергия, защото използвам твърде много от нея на корта. Ако погледнете шампиони като Джокович, Надал и Федерер, ще видите как те разпределят силите си в Големия шлем.

Единственият момент, в който аз успях да разпределя правилно моите бе на ATP финалите през 2019-а и ги спечелих. Все още обаче работя правилно и не съм се предал. На един атлет му трябва време да порасне и аз си го давам. Моята мечта е да съм №1 и се надявам, че с Паула може да го постигнем заедно. Нямам нищо да доказвам на никого", каза откровено Циципас.