Домакинът на АТР Cup - Австралия, продължи невероятното си представяне и записа трета поредна победа с 3:0. Днес австралийците не дадоха шанс и на Гърция, като безапелационно се класираха за четвъртфиналите.

За съжаление там техен съперник ще е Великобритания, след като България пропусна невероятната възможност да се нареди сред осемте най-добри отбора в света.

Най-бляскавият момент от сблъсъка между Австралия и Гърция бе трилърът между Ник Кирьос и Стефанос Циципас, завършил с резултат 7:6, 6:7, 7:6.

Мачът бе истинско зрелище, като и трите тайбрека бяха доста драматични, но в крайна сметка Кирьос бе тенисистът с по-здрави нерви в решителните мигове. Най-запомнящият се миг обаче не бе някое превъзходно отиграване, каквито имаше в изобилие, а изблика на нерви на гръцката звезда.

Циципас загуби първия тайбрек със 7:9, а в изблик на ярост започна да удря ракетата си по скамейката, като без да иска удари и своя баща Апостолос, който е капитан на отбора.

Докато бащата се държеше за лакътя, а играчът опитваше да се успокои, на заден план се показа неговата майка, която се разкрещя на сина си.

Загубата бе втора за Циципас в турнира, а преди него съотборникът му Михаил Перволаракис загуби от Джон Милман с 6:4, 1:6, 6:7.

При двойките успехът също бе за Австралия, като тандемът Крис Гучионе/Джон Пиърс победи Маркос Каловелонис/Петрос Циципас с 6:3, 6:4.

САЩ пък напусна турнира с разочароващи три загуби. Американците допуснаха поражение и от Италия, но мачът бе разочароващ и за "скуадрата", защото Фабио Фонини и компания няма да могат да намерят място сред най-добрите вотри тимове в турнира.

Към този момент най-дборият втори тим е отборът на Белгия, който изхвърли именно България от турнира.

https://widget.enetscores.com/FWDCC0DF3DD4C28B2F">