Бившата първа ракета на България в тениса Цветана Пиронкова се завръща на корта, а днес внесе уточнение около плановете си до края на година. Тя още не е решила дали ще пътува за Ню Йорк заради проблемите, създавани от пандемията.

32-годишната пловдивчанка, която стигна до №31 в света, не е играла от лятото на 2017 година на "Уимбълдън". Тя лекуваше контузия, а след това стана майка за първи път, което я отдели от професионалния спорт. Но само временно.

Цвети може да се възползва от правилото за "защитен ранкинг", в който тя заема 123-а позиция в ранглистата на WTA. Към момента това е достатъчно да я изстреля в основната схема на US Open от 31 август, където ще има куп отсъстващи състезателки. Но и самата тя може да е сред тях...

Ето какво написа Пиронкова в профила си в Инстаграм.

"Здравейте, приятели!

Бих искала да споделя с вас малко информация относно намеренията ми за участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон.

Знаете, преди няколко месеца ви споделих желанието си отново да се състезавам на професионално ниво.

За съжаление обаче поради пандемията от Covid-19, тенис сезонът тази година вече е ограничен до едва няколко турнира, чийто провеждане отново не е напълно сигурно.

Подала съм заявки за участие на няколко турнира, включително и US Open. Предстои да подам заявка и за турнирите на червена настилка в Европа, сред които и "Ролан Гарос".

Поради множество фактори свързани с условията за провеждане на турнирите в момента, ограниченията при пътуване и цялостната обстановка, не мога категорично да потвърдя участието си на който и да е турнир. Това е и причината, поради която до този момент не съм споделила официално тенис календара си.

Продължавам да следя изкъсо обстановката и информацията за всеки един турнир, която се променя ежедневно и на базата, на която ще взема финално решение за участие на съответния турнир.

В рамките на следващата седмица предстои да взема решението за участието ми на US Open, което ще споделя с вас своевременно.

Благодаря ви за разбирането и подкрепата!"