Цветана Пиронкова призна, че планира да бъде част от Откритото първенство на Австралия през януари.

Тя получи наградата си за спортист №1 на септември, след като се завърна от тригодишно отсъствие и успя да достигне четвъртфиналите на US Open, както и третия кръг на "Ролан Гарос".

Цвети се надява, че ще бъде част и от първия за сезона турнир от Шлема, но самата тя призна, че всичко зависи от условията около вируса.

"Много благодаря на всички за оказаната чест. Аз просто правя това, коeто обичам и за мен е най-важното. Конкретни планове за новия сезон нямам, защото все още няма официален календар на WТА. Затова не знам кое ще бъде следващото ми състезание.

Имам планове да играя на Откритото първенство на Австралия, но трябва да се запозная с условията заради коронавируса, защото се очаква да има двуседмична карантина.

Нивото си е също толкова високо, само има нови имена, които не познавам. Лично аз се чувствах доста уверена при завръщането си, но не смеех да правя прогнози. След първия и втория мач на Откритото първенство на САЩ придобих дори по-голяма увереност. Аз направих доста сериозна подготовка и заедно с опита, който има 15 години, това даде резултат.

На този етап се наслаждавам, че отново съм на корта и не си поставям времеви рамки. Може да играя още 10 години, може да играя още два месеца. Аз живея за момента и това е най-важното.

Навярно ще гледам някои мачове през уикенда, но през седмицата не мога, защото тренирам. Това е едно страхотно тенис събитие, както и голяма възможност за българите, които участват в турнира", сподели тя.