Шумното завръщане на Цветана Пиронкова към тениса е една от основните теми около провеждащия се в момента US Open.

Цвети роди през 2018-а, след това реши да се откаже от професионалния тенис, преди изненадващо да обяви завръщането си на корта за Откритото първенство на САЩ.

И макар очакванията да бяха минимални, тя успя да стигне до третия кръг, като по пътя си срази бившата №1 Гарбине Мугуруса.

Тази вечер Пиронкова ще се изправи срещу световната №24 Дона Веки от Хърватия, а в навечерието на мача "National Post" публикува интервю с родната звезда.

"Идвайки от тригодишно отсъствие, винаги имаш съмнени. В момента моите резултати ме правят щастлива, защото показват, че съм сторила правилните неща по време на подготовката си за това завръщане.

В този момент най-трудната част е поддържането на физическото ми състояние в оптимална форма. Не съм имала шанс да играя на друг турнир преди този. Да запиша последователни мачове е голямо предизвикателство за мен.

Не знам как точно да го обясня - просто е прекрасно отново да играя без допълнителното напрежение, което преди поставях върху себе си.

Преди победите бяха почти въпрос на живот и смърт, сега не е точно така - на първо място е това да се наслаждавам на корта", разказа пловдивчанката.